Cultuur & Uitgaan

Internationale hoofdprogramma Noorderzon bekend

Het duurt nog even voor het Noorderplantsoen weer wordt omgetoverd tot lichtjesparadijs vol theater, kunst, muziek en lekker eten, maar het internationale hoofdprogramma is bekend. Elf nieuwe namen zijn toegevoegd aan het programma. De theatergezelschappen komen van over de hele wereld: van Australië tot Chili en van Palestina tot China. Denk aan circusgezelschap Gravity & Other Myths, podiumkunstenaar Ant Hampton en nieuw talent als Leonardo Manzan en Yang Zhen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Lucas Kemper
Foto | Lucas Kemper

Een greep uit de artiesten die op Noorderzon te zien zijn: De Argentijnse theatermaker Guillermo Cacace, een comedyshow van de Amerikaanse Peter and Julia, een dansvoorstelling van de veelbelovende Chinese regisseur Yang Zhen en een voorstelling over moraliteit en vrijheid van Palestijnse regisseur Bashar Murkus.

theater, dans, circus

De 34e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 22 augustus tot en met zondag 1 september. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaags festival langs een internationaal, nationaal en lokaal programma. Op Noorderzon kun je van alles bekijken en beluisteren: theater, dans, circus, lezingen, gesprekken, muziek en een kinderprogramma. De kaartverkoop start op zaterdag 22 juni 12.00 uur via noorderzon.nl. Elke maand maakt de organisatie een nieuw deel van het programma bekend.