Cultuur & Uitgaan

Laatste theatervoorstelling in Groninger crematorium voor de zomervakantie (27 juni)

Woensdag 27 juni om 20.00 uur speelt Traxx de voorstelling Rouw op je dak! in Crematorium Yarden Groningen. De voorstelling gaat over twee jongens die te maken krijgen met verlies van een dierbare. De jonge acteurs spelen tussen het publiek en brengen het thema rouw en verlies daardoor dicht op de huid. De voorstelling is toegankelijk voor iedere geïnteresseerde en kost 3,00 euro.


Leestijd: 1 minuut

Plotseling gaat je vader dood of maakt je vriendin het uit. Dat komt ‘rouw’ op je dak. Het overkomt de twee hoofdrolspelers Nick en Kevin.

Rouw op je dak! sluit aan op de belevingswereld van jongeren, is herkenbaar voor volwassenen en doorbreekt de ongeschreven regel dat je niet over verlies praat.

De voorstelling biedt een opening om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Crematorium

Rouw op je dak! wordt gespeeld in samenwerking met Yarden. Een crematorium is meestal de plaats waar je eigenlijk alleen om een verdrietige reden komt.

Als je voor een theaterstuk in een crematorium bent geweest, kun je een ander gevoel hebben als je er later voor een uitvaart komt. De spanning is van het gebouw af. Bovendien helpt een bezoek aan het gebouw ook om rouw en verlies bespreekbaar te maken.