Cultuur & Uitgaan

Maak kennis met de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek bij Dutch Delight

Heb je altijd al meer willen weten over klassieke muziek en wil je de supertalenten van de Nederlandse muziek leren kennen? Kom dan 19 oktober naar de serie Dutch Delight van SPOT Groningen. Na het succesvolle eerste seizoen met violiste Noa Wildschut, blokfluitiste Lucie Horsch, het Ragazze Quartet en pianist Thomas Beijer staat deze editie sterharpiste Lavinia Meijer op het programma.


Leestijd: 1 minuut

Ontdek Dutch Delight

Een avond Dutch Delight begint in de foyer met een lekker drankje met op de achtergrond de muziekplaylist die de musici van die avond hebben gekozen. Eenmaal in de zaal aangekomen, beginnen de supertalenten van de avond met een muzikale toegift, gevolgd door een interview. Wat drijft de musici? Wat kunnen ze vertellen over de stukken die ze gaan spelen en waarom hebben ze juist die stukken gekozen? Na de pauze start het concert, waarin de artiesten een uur lang hun muzikale ziel blootleggen. Nu je de mens achter de musicus en het verhaal achter de muziek wat beter hebt leren kennen, luister je waarschijnlijk met andere oren.

Bevlogen en op het hoogste niveau

Op donderdag 19 oktober is sterharpiste Lavinia Meijer te gast. Zij is een van de veelzijdigste musici van deze tijd. Ze werkte samen met internationale grootheden als Philip Glass, Ludovico Einaudi, Iggy Pop en Ólafur Arnalds. Met name haar met platina bekroonde albums met muziek van Glass en Einaudi zijn bij het grote publiek bekend. Met beide componisten werkte ze aan de arrangementen om ze te laten klinken ‘alsof het ook voor de harp geschreven had kunnen zijn’. Daarnaast verrast Lavinia de laatste jaren ook met eigen geschreven composities. Ze wordt deze avond geïnterviewd door Beitske de Jong (NPO Klassiek).

Gezellige borrel

Blijf vooral ook na afloop nog even hangen bij de borrel in de foyer. DJ Yoram Ish-Hurwitz (programmeur Klassiek bij SPOT Groningen) draait de muziekkeuzes van Lavinia Meijer. Kom langs en laat je verrassen!