Cultuur & Uitgaan

Matthäus-Passion in kleinste theater van Nederland te bewonderen in Vinkhuizen

Eén van de weinig plaatsen in Nederland waar deze dagen een live-uitvoering van de Matthäus-Passion valt te beluisteren is te vinden in Vinkhuizen. Daar wordt vrijdag een mini-theater geplaatst waar theatergroep De Wijk De Wereld in een ‘Kijkdoos’ voorstellingen van tien minuten brengt.


Leestijd: 1 minuut

Matthäus-Passion in kleinste theater van Nederland te bewonderen in Vinkhuizen
Matthäus-Passion in kleinste theater van Nederland te bewonderen in Vinkhuizen

In het corona-proof-minitheater De Kijkdoos zullen de hoogtepunten van de Matthäus-Passion uitgevoerd worden door verschillende muzikanten.

Vrijdag 2 april staat De Kijkdoos voor de Parelflat in Vinkhuizen. Het muzikale duo Hanneke Wierenga en Vincent van Ballegooijen (viool & hobo) heeft dit oratorium al meerdere keren gespeeld, en zal nu de hoogtepunten ten gehore brengen.

‘Erbarme Dich’

Daarna speelt Annette Scholten op cello o.a. de stukken ‘Erbarme Dich’ en ‘Oh Haupt voll Blut und Wunden’. Per concert is er plek voor 1, max 3 personen (mits uit hetzelfde huishouden). De optredens duren ongeveer 10 minuten en zijn gratis te boeken voor inwoners van Vinkhuizen.

Hanneke Wierenga en Vincent van Ballegooijen (viool & hobo)

Aanvang: 11.00/11.20/11.40/12.00/12.20/12.40/13.00/13.20 uur

Annette Scholten (cello)

Aanvang: 14.00/14.20/14.40/15.00/15.20/15.40/16.00/16.20 uur

De Wijk De Wereld in Vinkhuizen

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen. Ze staan dan stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengen de buurt bij elkaar en laten samen met de wijk het resultaat horen en zien in de Stadsschouwburg. Vinkhuizen wordt dit seizoen de vierde wijk die zich gaat presenteren in de Stadsschouwburg gaat overnemen.

Meer informatie: www.dewijkdewereld.nl