Cultuur & Uitgaan

Midzomernacht: bal masqué op borg Nienoord

Tijdens het bal masqué ‘De Jonkheer inviteert!’ op zaterdag 23 juni is Jonkheer Hobbe Van Panhuys gastheer op borg Nienoord. Een rijtuig rijdt af en aan om de gasten naar de borg te brengen voor het betoverend feest in de sfeer van 1900, met muziek en dans.


Leestijd: 1 minuut

In de slotgracht weerspiegelen de honderden lichtjes, op het borgterras geniet je van de zwoele zomeravond met hapjes en drankjes. En wil je een persoonlijk courantenartikel met je eigen galafoto? De societyverslaggever van de Courant uit Leek anno 1907 is aanwezig! Dus: trek je baljurk of je mooiste pak aan, kom naar het bal masqué van de jonker en: DANS!

Borg Nienoord ligt op het uitgestrekte landgoed Nienoord te Leek en maakt deel uit van het Nationaal Rijtuigmuseum. Een deel van de borg is restaurant met antieke inrichting, ridderzaal en balzaal. Het geheel is omgeven door een ruim park met tuinen, grachten, lanen, hertenkamp en de schelpengrot. Dit jaar is de expositie gewijd aan de familie Van Panhuys, de laatste bewoners van de borg.

De kaarten voor het bal masqué op Borg Nienoord zijn vrijdag voor de helft van de prijs te koop bij de Uitshop (VVV Groningen, www.groningeruitburo.nl)