Cultuur & Uitgaan

Naar Turkije vanuit Eelde? Regel jouw visum!

Vanaf het vliegveld in Eelde kun je naar de Riviera vliegen, een prachtige regio in het zuiden van Turkije. Als jou dit leuk lijkt en je tickets boekt dan zul je met een paar dingen rekening moeten houden, waaronder het visumplicht in Turkije. Alle reizigers die op vakantie of zakenreis gaan naar dit land moeten namelijk een visum hebben, dus ook de minderjarigen. Zorg ervoor dat jij op tijd het visum aanvraagt, zodat je zeker bent dat je geen problemen krijgt met de Turkse immigratiedienst.


Leestijd: 2 minuten

Naar Turkije vanuit Eelde? Regel jouw visum!
Naar Turkije vanuit Eelde? Regel jouw visum!

Het visum aanvragen voor Turkije kan je gewoon online doen via een formulier. Dit is dus gemakkelijk te doen. Bovendien zal dit proces niet al te lang duren, binnen 5 minuten heb je jouw aanvraag voor het Turkse visum klaar. Per persoon kost dit visum €24,95. Je kunt dit bedrag betalen via iDeal, creditcard, Paypal en Bancontact. Het wordt eigenlijk gezien als een elektronische variant van een visum. Je zult het dan ook toegestuurd krijgen via de mail. Hierna heb je officiële toestemming om Turkije binnen te mogen. Als je alleen een overstap moet maken in Turkije dan heb je niet zo een visum nodig, al mag je dan niet van het luchthaven gaan. Ook als je op een cruiseschip aankomt aan Turks land heb je geen visum nodig. Als je langer dan 72 uur aan wal blijft in Turkije is een visum overigens wel nodig. In deze korte video wordt het proces van het aanvragen van een Turks visum uitgelegd:

https://www.youtube.com/watch?v=Hv9EGXswhFU&list=PLgXZFP1L3X_z-WiLL6hbQJIC3RMyJ0GVY&index=3
Visum Turkije aanvragen – VisumBuitenland.nl/turkije

Om een visum te krijgen voor Turkije zul je moeten voldoen aan meerdere voorwaarden. Als dit jou niet lukt dan zul je alsnog naar een Turks consulaat moeten afreizen om toch een visum te kunnen krijgen. De visumvoorwaarden voor Turkije bestaan onder meer uit het reisdoel, waarvan er twee toegestaan zijn: toeristisch en zakelijk. Onder toeristisch valt tevens het bezoeken van vrienden en/of familie in Turkije. Je mag met dit visum niet in dienst gaan bij een Turks bedrijf, maar wel voor een Nederlandse werkgever. Als je wilt studeren in Turkije mag je tevens niet gebruik maken van dit visum. Ook vrachtwagenchauffeurs, documentairemakers en archeologen hebben een ander visum nodig. Als je dit visum wel krijgt dan mag je maximaal 90 dagen in Turkije blijven. Je mag hierbij overigens een Nederlands paspoort gebruiken, maar ook met een ID kaart kun je een visum aanvragen en krijgen.