Cultuur & Uitgaan

Nieuwe voorziening voor theater- en dansgezelschappen in Groningen 'De Kunstwerf'

Theater- en muziekgeschappen in Groningen krijgen een nieuw onderkomen. Dit luistert naar de naam De Kunstwerf en is momenteel in aanbouw in het Ebbingekwartier. Per 1 oktober moet het klaar zijn. (Zie foto’s op GIC)


Leestijd: 1 minuut

Groningen heeft nu fraai nieuw onderkomen voor theatergezelschappen: Kunstwerf Ebbingekwartier
Groningen heeft nu fraai nieuw onderkomen voor theatergezelschappen: Kunstwerf Ebbingekwartier

Vorige week bezocht wethouder Paul de Rook (D66) van cultuur de bouwplaats van De Kunstwerf en Villa B in het Ebbingekwartier. Hij kreeg een rondleiding door de gebouwen van één van de architecten, Ard de Vries. Ook Donna van Milligen Bielke ontwierp mee aan De Kunstwerf.

Welke gezelschappen?

De Kunstwerf wordt het nieuwe onderkomen van het theatergezelschap De Noorderlingen voor jong talent, muziektheatergezelschap Het Houten Huis en De Steeg, dat zich richt op theatereducatie. Ook een deel van het internationaal vermaarde dans -en toneelgezelschap Club Guy & Roni wordt in De Kunstwerf gehuisvest. De gezelschappen krijgen daar oefenruimtes en werkplaatsen.

Villa B
 
Villa B, een voormalig kantoorgebouw van de gasfabriek wordt gerenoveerd. Als de renovatie is afgerond, zo rond 1 juli, krijgen daar het andere deel van Club Guy & Roni, Noordwoord, het Noordpoolorkest en Jonge Harten onderdak.