Cultuur & Uitgaan

Nogmaals coronasteun voor culturele sector in Groningen

De gemeente Groningen heeft 1,5 miljoen euro over voor cultuurinstellingen in de stad die zijn getroffen door de nasleep van corona. Het moet het laatste pakket zijn om de gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector te ondervangen.


Leestijd: 1 minuut

Nogmaals coronasteun voor culturele sector in Groningen
Nogmaals coronasteun voor culturele sector in Groningen

"De culturele sector is bijzonder hard getroffen door corona", zegt wethouder Kirsten de Wrede (PvdD) tegenover RTV Noord. "De bezoekersaantallen zijn nog altijd niet wat ze voor de corona pandemie waren."

Daarom investeert de gemeente volgens haar 100.000 euro in een campagne om Groningers te laten weten dat het theater weer open is. "We roepen op om weer cultuur te gaan snuiven."

De gemeente geeft 460.000 euro aan theater- en concertorganisatie SPOT en er komt 80.000 beschikbaar voor de amateurkunst. De Wrede benadrukt dat het geld niet bedoeld is als compensatie voor de gestegen energiekosten, omdat daar al een herstelpakket voor is. 

De wethouder verwacht dat het aangekondigde pakket het laatste is om de gevolgen van de coronacrisis mee te kunnen ondervangen.