Cultuur & Uitgaan

NonFiction Photo Festival zoekt vrijwilligers voor tweede editie

Het NonFiction Photo Festival maakt zich op voor haar tweede editie in de Synagoge Groningen, van 12 november tot en met 5 december. Op het festival is werk te zien van de World Press Photo tentoonstelling en een lokale tentoonstelling over fair fashion. De organisatie zoekt nog vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden.


Leestijd: 1 minuut

NonFiction Photo Festival zoekt vrijwilligers voor tweede editie
NonFiction Photo Festival zoekt vrijwilligers voor tweede editie

NonFiction Photo Festival
Het NonFiction Photo Festival is een veelzijdig evenement met tentoonstellingen, rondleidingen en lezingen. Het zet een lokale tentoonstelling neer met als thema eerlijke mode. Fotografen en kunstenaars onderzoeken hoe je van fast fashion juist fair fashion zou kunnen maken.

De World Press Photo Exhibition 2021, over zowel kleine verhalen als wereldwijde gebeurtenissen, laat de meest impactvolle en gedenkwaardige gebeurtenissen van het jaar zien in beeld. In de tentoonstelling zijn winnaars te zien in verschillende categorieën, zoals portretten, sport, natuur en hedendaagse kwesties. De winnaars worden jaarlijks door een onafhankelijke jury geselecteerd om tot de beste fotojournalistieke werken te komen. Inzendingen van over de hele wereld worden beoordeeld op kwaliteit, relevantie en impact, waarna een shortlist wordt samengesteld van de beste vastgelegde momenten van het jaar. 

Oproep voor vrijwilligers
Voor de komende editie is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. Elk jaar helpen zo'n tachtig vrijwilligers het festival in goede banen te leiden. Die zijn nodig voor verschillende zaken, waaronder het ontvangen van gasten, het opbouwen van de expositie of het geven van rondleidingen. Aanmelden als vrijwilliger kan nog tot 5 oktober. Kaarten voor het festival zijn vanaf oktober verkrijgbaar.