Cultuur & Uitgaan

Nu ook streep door Stadspark Live, Greenday, Groningens Ontzet en Noorderzon

Het verbod op grote evenementen is met de nieuwe coronamaatregelen verlengd van 1 juni tot 1 september. Dat heeft gevolgen voor een aantal evenementen, die vooralsnog op de planning stonden. Zo gaat er een streep door Stadspark Live, het concert van de band Greenday, Groningens Ontzet en kan Noorderzon ook niet doorgaan.


Leestijd: 1 minuut

Geen Noorderzon; mogelijk kleinschalig alternatief
Geen Noorderzon; mogelijk kleinschalig alternatief

Stadspark Live laat op de eigen website weten dat ze het festival met pijn in het hart moeten schrappen. Het festival zou aanvankelijk op 20 juni op de Drafbaan in het Stadspark plaatsvinden. Besloten is om het festival nu te verplaatsen naar 19 juni 2021. Het is daarbij niet bekend of de huidige line-up één-op-één kan worden overgezet. Iedereen met kaartjes kan deze wel bewaren tot volgend jaar. Het festival had voor dit jaar grote namen gestriks als Iggy Pop, The Script, Kensington en Rag ’n Bone Man. 

De bands Green Day, Fall Out Boy en Weezer zouden een week voor het festival op de Drafbaan staan met hun grote Hella Mega Tour. Ook dit grote concert kan niet doorgaan. Volgens organisator MOJO wordt het concert verplaatst. 

Het Groningens Ontzet kan dit jaar ook niet worden gevierd op 28 augustus. Dat geldt ook voor Noorderzon, dat van 13 tot en met 23 augustus de 30ste editie zou vieren. Beide organisaties hebben nog niet openbaar bevestigd of de evenementen helemaal worden afgelast of verplaatst naar een ander moment in het jaar. 

Rondom Groningen
Ook rondom Groningen worden nu veel evenementen geschrapt door de nieuwe regels. Zo gaat er eind juni een streep door de het TT Festival en de TT-races (hoewel wordt gekeken of die kunnen worden verplaatst). Ook is er dit jaar geen Rapalje Zomerfolk Festival (Groningen), Hello Festival (Emmen), Pagefestival (Stadskanaal), Festival Carnivale (Steendam), Regenboogfestival (Emmen), Boerenrock (Drouwenermond) en kan het Pauperparadijs in Veenhuizen niet worden georganiseerd op de oorspronkelijke data. Veel andere evenementen waren al afgelast.