Cultuur & Uitgaan

Opmerkelijk drijvend platform van Groningse ontwerper in de prijzen

Het publiek van festival “Folly Art Norg 202” heeft het kunstwerk ‘Pondering Around’ van Peter Musschenga tot overduidelijke winnaar uitgeroepen. De folly van de Groningse ontwerper is een drijvend platform dat uitnodigt tot beschouwing en reflectie.


Leestijd: 1 minuut

Opmerkelijk drijvend platform van Groningse ontwerper in de prijzen
Opmerkelijk drijvend platform van Groningse ontwerper in de prijzen

Folly Art Norg is een festival waarbij er vijftien “folly’s” langs de uitgestippelde route van zeven kilometer zijn te bewonderen in het Schipmeer bij Norg. Folly’s zijn niet-conventionele gebouwen of bouwwerken, die ongeschikt zijn voor huisvesting of andere functies en uitsluitend een decoratief, kunstzinnig of ludiek doel dienen. Het festival duurde van 1 tot en met 29 augustus.

Intense ervaring

Het materiaal en de vorm van ‘Pondering Arounde’ is zodanig gekozen dat je de plek en daardoor het hier en nu intenser ervaart. Na het betreden verandert de spiegelende buitenkant in een warme en omarmende cirkelvorm die de omgeving voor je opent. De bezoekers waren vooral enthousiast over de beleving die het kunstwerk gaf.

Peter Musschenga ontwierp eerder het grote lichtkunstwerk SHA_RE in de Universiteitsbibliotheek en de media-installatie in het entreegebied van Forum Groningen.

Grootste van Nederland

Folly Art Norg is het grootste folly-festival van Nederland en werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Stichting Amonet. De jurypijs ging naar ‘1:1,5’ van de Rotterdamse architecten Koers & Plomp.