De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren ‘snertslaif’ en de zilveren stamppotopscheplepel. Een deskundige jury geeft punten aan de deelnemers op verschillende onderdelen, zoals smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit.
Het Alfa-college is samen met studenten van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening druk bezig met de voorbereidingen. De studenten maken een draaiboek voor het evenement, het betreft een studieopdracht. Een andere klas bereidt zich voor op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen. Ze gaan buiten een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes.
Op een aantal videoschermen zullen de verrichtingen in de keuken goed te volgen zijn. Het Alfa-college raakt dan in deze speciale zomereditie helemaal in de snert- en stamppotsfeer. En daarbij staat gastvrijheid van de bezoekers hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld.
Er is nog ruimte voor een paar deelnemers, aanmelden kan via de website www.oudhollandsegerechten.nl.
Foto: de laatste editie uit 2020