Cultuur & Uitgaan

Pianiste Marietta Petkova brengt Schubert, Chopin en Tsjaikovski met NNO in Oosterpoort

Het NNO brengt van van volgende week donderdag 2 oktober tot zondag 5 oktober Schuberts Rosamunde, Chopin’s Tweede Pianoconcert en Tsjaikovski’s Vierde symfonie. Onder leiding van chef-dirigent Michel Tabachnik zullen deze drie meesterwerken in Rotterdam, Groningen en Leeuwarden worden uitgevoerd. Marietta Petkova zal in het Tweede pianoconcert van Chopin met verve soleren op de nieuwe Steinway.


Leestijd: 1 minuut

De drie meesterwerken die worden uitgevoerd zijn live een grote belevenis. Kijken naar de verrichtingen van een groot symfonieorkest en een toppianiste is minstens zo fascinerend als het enkel luisteren ernaar. Daar kan geen CD tegenop. Het NNO begint met de prachtige romantische muziek uit Rosamunde van Schubert. Volg de handen van Marietta Petkova op de nieuwe Steinway van het NNO tijdens het Tweede pianoconcert van Chopin en u zult uw ogen niet geloven.

Deze alleen voor virtuoze pianisten weggelegde compositie wordt terecht als hoogtepunt van de romantische pianomuziek betiteld. Of je nu overdag het geluk najaagt of er ’s nachts van droomt, het Noodlot gooit vroeg of laat roet in het eten. Een overtuiging, die Tsjaikovski met zijn Vierde symfonie – de Noodlotssymfonie – tot uitdrukking brengt. Alleen kijken naar het geluk van anderen kan soms even verlichting brengen, stelt de zwaarmoedige Rus.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nno.nu