Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Sounds like Groningen: een stad vol creativiteit, muziek en urban vibes

Groningen is rebels. Anders dan anders. Met exposities en een winter vol evenementen, markten en concerten groot en klein. Met eigenwijze ondernemingen die je keer op keer verrassen en levendige plekken die kunst, muziek en urban vibes ademen. Een stad waar de creativiteit duidelijk zichtbaar, hoorbaar en voelbaar is. Ga eens van de gebaande paden en ontdek het eigenzinnige karakter van de stad.Er is genoeg te doen in de koudere maanden.


Leestijd: 1 minuut

Deze winter blinkt de stad uit op een rebelse, speelse manier. Niet voor niets is Groningen de plek waar de expositie The Rolling Stones – Unzipped in Europese première ging. De Stones waren in hun tijd ook behoorlijk rebels. Ze pionierden op het gebied van Rock and Roll, op hun eigen manier. Bovendien is Groningen een oude bekende van de Stones. Ontdek het zelf en duik in het leven van de Britse rockband. In het Groninger Museum staan meer dan 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van The Rolling Stones. De tentoonstelling is nog tot en met 21 januari te bezoeken.

Op zoek naar een artistiek festival? Dat kan bij het A-kwartier, misschien wel het mooiste stukje stad. In de dagen vlak voor kerst is het hier extra gezellig. Dan vormen het Hoge en Lage der A het decor van festival WinterWelVaart. De schepen, de Akerk en het Museum aan de A zijn dan drie dagen lang podium voor theater, muziek, poëzie, lezingen en workshops. Van theater op het water tot interessante lezingen en muziek.

Kortom, genoeg te ontdekken deze winter in het bruisende Groningen. Een stad vol met eigenzinnige ondernemingen, verrassende evenementen, verborgen kunst op straat en kleine kwaliteitsrestaurants, net even om de hoek. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Sounds like Groningen