Cultuur & Uitgaan

Stadsschouwburg Groningen viert woensdag 8 oktober 125ste verjaardag

Op 8 oktober 1883 ging in de Stadsschouwburg van Groningen voor het eerst het doek op. Woensdag 8 oktober 2008 is het precies 125 jaar geleden. Speciaal voor de 125ste verjaardag van de Stadsschouwburg komt Sasha Waltz & Guests terug naar Groningen om haar 15-jarig bestaan van te vieren met maar liefst drie producties, waarvan twee Nederlandse premières, en een filmportret onder de titel: 15 years celebration Sasha Waltz & guests


Leestijd: 1 minuut

Sasha Waltz is de Madonna van het moderne danstheater, een ware superster. Ze verwierf internationale faam met theatrale producties die vaak zijn vergeleken met het werk van Pina Bausch, de moeder van het naoorlogse Duitse expressionisme, het Tanztheater. Het Groningse Grand Theatre was de plaats waar Sasha Waltz in 1993 doorbrak met haar debuutchoreografie ‘Travelogue I: Twenty to eight’. Het was het begin van een wereldveroverend succesverhaal. Nu komt haar debuutvoorstelling terug naar Groningen op woensdag 8 oktober, de echte verjaardag van de Stadsschouwburg Groningen.

15 years celebration
De week van 15 years celebration Sasha Waltz start op woensdag 8 oktober, de werkelijke 125ste verjaardag van de Stadsschouwburg Groningen. Deze dubbele verjaardag is een unieke gebeurtenis die geen enkele (dans)theater liefhebber aan zich voorbij mag laten gaan!