Cultuur & Uitgaan

Superman, de Batmobile en Wonder Woman van dichtbij te zien in Forum Groningen

Heb je ‘m al gezien? Dé tentoonstelling die je meeneemt in de wereld van Batman, Superman, Wonder Woman en andere wereldberoemde DC superhelden en schurken: ‘The Art of DC – The Dawn of Super Heroes’ in Forum Groningen! De expo, die onder andere de échte Batmobile, het Joker-pak van Jack Nicholson én de iconische Wonder Woman-kostuums toont, is nog te zien tot en met 8 januari volgend jaar; daarna is de tentoonstelling niet meer in de Europa te bewonderen.


Leestijd: 1 minuut

The Art of DC bevat meer dan 160 originele tekeningen en 200 artworks van DC's beroemdste Super Helden én Super Schurken, tientallen originele kostuums en rekwisieten uit de blockbuster-films, filmfragmenten en interviews. Zo zie je de ruim drie meter grote Batpod uit de Batman-vertolking van Christopher Nolan, de Batmobile afkomstig uit Joel Schumachers film, het Joker-pak van Jack Nicholson, Christopher Reeve’s beroemde Superman-cape en Lynda Carter's iconische Wonder Woman-kostuums uit de jaren 70.

Daarnaast zijn er honderden originele tekeningen, gemaakt voor de klassieke strips, en evenzovele voorbereidende storyboards en artwork van de verschillende bioscoopfilms te bekijken. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.