Cultuur & Uitgaan

Theatervoorstelling over twijfel in de wetenschap

Welke rol speelt twijfel in de wetenschap? Op donderdag 10 november gaan theatermakers Sjors & Ruud samen met het publiek op zoek naar zekerheden in een wereld vol vragen in de theatervoorstelling Het twijfelachtige spektakel. Na de voorstelling volgt een lezing door hoogleraar kunstmatige intelligentie Niels Taatgen. Het programma start om 20.30 in het Usva Theater, Munnekeholm 10 te Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Theatervoorstelling over twijfel in de wetenschap
Theatervoorstelling over twijfel in de wetenschap

In Het twijfelachtige spektakel reist een showman rond met zijn kabinet vol wetenschappelijke vernuftigheden. Waar hij ook komt weet hij mensen te overtuigen met zijn verhalen en objecten vol tintelende technologie en wonderschone wetenschap. Maar dan slaat de twijfel toe. Is de wetenschap nog wel te vertrouwen? Is de twijfel te stoppen of is dit slechts het begin van nog meer vragen?

In een verrassende voorstelling vol humor wordt er gezocht naar antwoorden. Niels Taatgen (RUG), hoogleraar kunstmatige intelligentie bespreekt na de voorstelling welke rol wetenschap in zijn vakgebied speelt. Taatgen onderzoekt via computersimulaties het menselijk gedrag om te begrijpen hoe we ons in bepaalde situaties gedragen, bijvoorbeeld bij multitasken.

In samenwerking met Science LinX en Cultureel Studentencentrum Usva.

Beeld: Studium Generale Groningen