Cultuur & Uitgaan

Unieke kans: slapen onder de sterrenhemel bij de Waddenzee

Natuurliefhebbers krijgen op zaterdag 25 juni een unieke kans om onder de sterren te slapen bij de Waddenzeedijk. Buitengewoonslapen.nu organiseert vaker overnachtingen op bijzondere plaatsen en wil geïnteresseerden vanwege de Dag van het Wad kennis laten maken met de schoonheid van het natuurgebied.


Leestijd: 1 minuut

CleanUpXL haalt weer 100.000 kilo afval uit Noordzee
CleanUpXL haalt weer 100.000 kilo afval uit Noordzee

Op veldbedden en in bivakslaapzakken kan er in de openlucht aan de Waddenzeedijk geslapen worden. Een unieke manier om de duisternis en stilte van het Wad te leren kennen. Er is plaats voor maximaal twintig deelnemers, laat de organisator weten.

Het evenement is onderdeel van de Dag van het Wad. Het doel daarvan is om mensen kennis te laten maken met de uitzonderlijke natuur van het Waddengebied en hoe deze te beleven valt. Het Waddengebied is namelijk uniek door de enorme biodiversiteit en natuurlijke dynamiek. 

Buitengewoonslapen.nu organiseert regelmatig overnachtingen op bijzondere locaties. Hierbij kun je denken aan slapen in een stal, in en rond een kerk, in de Hortus, in het Lauwersmeergebied, bij een hunebed.

Voorafgaand aan de buitenslaapchallenge is een lezing van Koen Arts in de bibliotheek van Winsum. Arts is docent aan de Universiteit Wageningen en schreef het boek ‘Een wild jaar, 365 dagen buiten slapen’. Via de website www.biblionetgroningen.nl/agenda kunnen personen zich aanmelden. 

Bibliotheek Winsum is op 25 juni het verzamelpunt voor de groep buitenslapers. De avond begint daar om 9 uur ‘s avonds en duurt tot 9 uur ‘s ochtends de dag erna. Voor een bijdrage van 30 euro ontvangen deelnemers een veldbed, bivakzak en ontbijt. 

Opgeven kan via de website www.buitengewoonslapen.nu of door te mailen naar info@buitengewoonslapen.nu.