Cultuur & Uitgaan

Vergeet Black Friday: Groningen komt met tegenhanger Lutje Lokaal

Geen grote merken en hoge kortingen, maar aandacht voor lokale ondernemers, klanten en extra aandacht voor elkaar. Op zaterdag 27 november – de dag na Black Friday –  komt Groningen met Lutje Lokaal: een ondernemersinitiatief dat in Groningen het tegengeluid vormt op het grootste commerciële kortingsfestijn. Geen uitverkoop, maar extra waarde in de vorm van persoonlijke aandacht, kleine attenties of een verrassend gebaar. 40 aangesloten winkels heten bezoekers die dag van harte welkom tussen 10.00 en 18.00.


Leestijd: 2 minuten

Vergeet Black Friday: Groningen komt met tegenhanger Lutje Lokaal
Vergeet Black Friday: Groningen komt met tegenhanger Lutje Lokaal

Extra’s

De Lutje ondernemers – lutje betekent ‘klein’ in het Gronings – bieden tijdens het evenement bezoekers en (vaste) klanten een extra warm welkom. Ze bieden die dag iets extra’s voor klanten of bezoekers, zoals een workshop, demonstratie, give-aways, live-muziek of een proeverij. Zo worden er op de P+R locaties kopjes thee uitgedeeld, met een prachtig kaartje met gedichten van stadsdichter Myron Hamming. Ook zijn er kaas- en theeproeverijen en voor kinderen een poppenkastvoorstelling en knutselactiviteiten. Het is een aaneenschakeling van verrassingen en vrolijke momenten. “De dag is geslaagd wanneer we veel lachende gezichten hebben gezien,” zegt één van de initiatiefneemsters Amber van KOKOTOKO.

“De Groningse gastvrijheid”

Lutje Lokaal vindt twee keer per jaar plaats en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de binnenstad. “We richten ons specifiek op waar we als Lutje ondernemers groots in zijn: samen een mooie binnenstad maken en elkaar steviger in het zadel helpen. Voor onze kleine, bijzondere winkels komen klanten immers naar Groningen” licht Amber toe. “Het doel van de route is de klanten extra in het zonnetje zetten en aandacht schenken, zodat we elkaar nog beter leren kennen. Dat ze het gevoel hebben op bezoek te komen bij bekenden, dat is Groningse gastvrijheid.”

Deelnemende winkels

Ruim 40 winkeliers openen hun deuren op zaterdag 27 november tijdens Lutje Lokaal. Allemaal met een gastvrij gebaar en persoonlijke aandacht. Er is een veelzijdige route ontstaan van vintage- tot theewinkel en van restaurant tot kledingboetiek. Van tim tom, Your Daily Tea Cup, Laif & Nuver, De Groene Stoel, Happy Walker tot ZICH ZACH, DAD Design, Wirwar, Bonbon Atelier Luca en Hartendief doen mee. Op de website www.lutjelokaal.nl staat een gemakkelijke routekaart die je de weg wijst langs de fijnste plekjes van Groningen. 

Organisatoren

Lutje Lokaal is een initiatief van, en wordt georganiseerd door lokale ondernemers Amber van KOKOTOKO, Lieve en Nardia van Mary Jane, Nynke van Diezijner, Hilde van LiAtelier en Marina van Musjes.