Cultuur & Uitgaan

Vooraanstaande schrijvers geven lezingen over klassieke oudheid


Leestijd: 1 minuut

Mary Beard (1955) is hoogleraar klassieke geschiedenis in Cambridge, de stad waar ze ook studeerde. Haar frequente verschijning in de media en haar soms controversiële uitlatingen maakten van haar de bekendste classicus van Groot-Brittannië. Dit jaar verscheen haar boek ‘Pompeii – Het dagelijks leven in een Romeinse stad’, waarin ze persoonlijke verhalen over het leven van de inwoners van deze stad vertelt. Haar lezing zal over dit onderwerp handelen.

Tom Holland (1968) brak bij het grote publiek door met zijn boek ‘Rubicon – Het einde van de Romeinse republiek’. Een geschiedkundig boek dat leest als een avonturenroman. Rubicon werd een bestseller, evenals opvolgers ‘Perzisch Vuur’ en ‘De gang naar Canossa’ over de westerse revolutie rond het jaar 1000. De lezing van Tom Holland zal over dit laatste boek gaan en heeft als Engelstalige titel: ‘Millennium, the Founding of the Modern West.’

Twee auteurs met een staat van dienst dus, die elk een lezing over de klassieke oudheid zullen houden. De avondvoorzitter is Prof. dr. O.M. van Nijf, hoogleraar oude geschiedenis aan de RuG. Uiteraard is er na afloop van de lezingen de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan beide auteurs. Het belooft een interessante avond te worden!

De Engelstalige dubbellezing vindt plaats in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen en begint om 20:00 uur. De deuren gaan om 19:30 open. Kaarten kosten € 4,-; studenten, SG-leden en stadjerspashouders € 2,-. Reserveren is gewenst, dit kan via telefoonnummer 050-3172500.