Cultuur & Uitgaan

Wat is de Beste Groninger Film?

De tiende editie van de Beste Groninger Film competitie is weer gestart. De uitreiking van de prijzen is in Forum Groningen op zaterdag 23 maart 2024. De uitreiking is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor filmmakers.


Leestijd: 1 minuut

Filmmakers kunnen maximaal twee films inzenden om mee te dingen naar de prijs voor beste film in vier categorieën; fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG TV Talent Award (leeftijd 16-24 jaar). Uit alle inzendingen worden drie films per categorie genomineerd.

Vervolgens zal een vakjury de beste films kiezen. Ook bij deze editie presenteert Forum Groningen daarnaast een publieksprijs, waarbij iedereen van 1 tot en met 17 maart 2024 kan stemmen op één van de 12 genomineerde films die volgens hem of haar moet winnen. 
 
Prijzen


De publieksfavoriet wint de Deluxe filmzaal van het Forum voor een avond met vrienden en familie. De jury winnaars ontvangen een prijs van € 1000,- huurtegoed bij Bear Cinema Rentals en de winnaar van de OOG TV Talent Award ontvangt € 500,-.

Voorwaarden voor inzending


Filmmakers kunnen maximaal twee films inzenden om mee te dingen naar de prijs voor beste film in vier categorieën; fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG TV Talent Award. Elke inzending moet zijn première beleefd hebben in 2023. Inzenden kan tot maandag 8 januari.