Cultuur & Uitgaan

Wethouder van cultuur Jaap Dijkstra opent Kunstruimten Noorderstation

Jaap Dijkstra, Groninger wethouder cultuur, verricht op donderdag 25 september 2008 om 15.30 de officiële opening van de nieuwe kunstruimten in de voormalige trapopgangen van het Noorderstation. Aansluitend is er feest tot 19.00 uur .Kunstenaars kunnen de ruimten gebruiken voor het uitvoeren van projecten, of als atelier, uitmondend in een tentoonstelling. Er lopen nu twee projecten:


Leestijd: 1 minuut

In de ruimte aan de noordwestkant stellen kunstenaars Norman Beierle en Hester Keijser passanten in staat een uitstapje van een heel bijzondere aard te doen, namelijk voet op een (tot nu toe) onbereikbare planeet te zetten. Als bewijs voor de aankomst op Mars kunnen bezoekers zich aldaar laten vereeuwigen. Alle foto’s worden in de eregalerij opgenomen, samen met de "eerste woorden" van de nieuwbakken ruimtereizigers. Mars 050 is een project van stakeholder Sign.

Daar boven is niets
In ruimte zuidoost werkt Henk Puts, op uitnodiging van de HVK, aan zijn project Daar boven is niets: hij schildert, construeert, fotografeert en filmt op zijn geheel eigen manier trappen en treden, en degenen die ze willen beklimmen of ervan af willen dalen.

Het Noorderstation is door De Huismeesters opgeknapt in het kader van de wijkvernieuwing in de Korrewegwijk en De Hoogte. Alle inspanningen die hier plaatsvinden gebeuren onder de noemer “Mooi Blijven Wonen”, een samenwerkingsverband van de Gemeente Groningen, In en De Huismeesters. Architect Jan Christiaanse, NS, Prorail, Gemeente Groningen (OCSW, ROEZ) en Provincie Groningen geven hun medewerking en ondersteuning. De Stichting Kunstprojecten Noorderstation zorgt met Sign, Projectbureau Minerva en HVK voor de programmering.