Cultuur & Uitgaan

Zangtalent Conservatorium zingt sterren van de hemel in Groningen

Hebben jongeren niet meer zoveel met klassieke muziek? Het omgekeerde leek waar gisteren in Groningen. Daar gaven studenten van de zangafdeling van het Prins Claus Conservatorium een indrukwekkende uitvoering van een klassieke opera. Dat gebeurde in de Lutherse Kerk, en in samenwerking met zowel het Luthers Bach Ensemble als met Academie Minerva.


Leestijd: 1 minuut

Groningen is nog steeds een kweekvijver van talent, ook op muzikaal gebied. Dat konden de bezoekers vaststellen van de uitvoering van de opera ‘Dido en Aeneas’ van de Engelse componist Henry Purcell. De studenten gaven zaterdagavond al een uitvoering in Smilde, en zondagavond in de Lutherse Kerk in Groningen. Deze laatste voorstelling was uitverkocht

De opera speelt in de Griekse oudheid, en gaat over de zeer ongelukkig verlopende liefde tussen de koningin van Carthago, Dido, en de Trojaanse held Aeneas.

De studenten van het Conservatorium, onderdeel van Hanzehogeschool Groningen, zorgden voor een schitterende vertolking van de opera, nadat ze eerst al, voor de pauze, prachtige barok-aria’s hadden gezongen.

Overigens waren de kostuums en rekwistieten ontworpen door studenten van Academie Minerva. De uitvoering stond onder leiding van regisseur Elsina Jansen en Tymen Jan Bronda, artistiek leider van het Luthers Bach Ensemble.

(Foto: X, Wilma Seijbel).