Wonen

11 juni weer een Duurzame Huizendag

Op 11 juni is er weer een Duurzame Huizendag in Groningen. Van 13.00 tot 17.00 stellen 26 woningeigenaren hun huis open voor inwoners van de gemeente Groningen. Er is plek voor 300 bezoekers om een kijkje te nemen.


Leestijd: 1 minuut

19 Groningers openen hun woning tijdens Duurzame Huizendag
19 Groningers openen hun woning tijdens Duurzame Huizendag

In de opengestelde huizen kunnen bezoekers ervaringen horen en inspiratie opdoen. De dag is gratis voor bezoekers en een initiatief van Duurzaam Groningen (gemeente Groningen) en energiecoöperatie Grunneger Power. Ook duurzame wijkinitiatieven uit de gemeente zijn nauw betrokken bij deze dag.

Bezoek duurzame huizen en tuinen

Tijdens de Duurzame Huizendag staat duurzaamheid in huis en tuin centraal. Het brengt inwoners inspiratie en inzichten zodat ze zelf verder kunnen. Denk aan het geluid van een warmtepomp, het comfort van een geïsoleerde woning, zonnepanelen die genoeg opwekken voor huis én auto en een groene tuin die goed is voor de natuur. Ook kunnen inwoners een kijkje nemen in een woning die is aangesloten op het warmtenet van de gemeente en Warmtestad.

De Duurzame Huizendag plaats op 11 juni 2022 en in het najaar op 8 oktober 2022. Aanmelden voor de voorjaarseditie op 11 juni is gratis via www.duurzaamgroningen.nl/duurzamehuizendag