Wonen

2000 extra huurhuizen worden aangesloten op Gronings warmtenet

Groningse woningbouwcorporaties Lefier, Nijestee, Patrimonium en De Huismeesters hebben de ambitie om voor 2027 nog eens 2000 extra huurwoningen aan te sluiten op het Groningse warmtenet. Het gaat om woningen in de wijken Kostverloren, Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen.


Leestijd: 1 minuut

Op dit moment zijn er al ruim 6000 woningen en gebouwen aangesloten. Het Groningse warmtenet maakt mensen minder afhankelijk van verre leveranciers en marktprijzen voor aardgas. Het Groningse warmtenet maakt namelijk gebruik van duurzame en lokale bronnen, zoals zonthermie en restwarmte van datacenters.

Een subsidie van ruim 22 miljoen vanuit het Nationaal Groeifonds maakt het aansluiten van huurwoningen op het warmtenet haalbaarder. Die subsidie werd toegekend aan WarmteStad, het publieke warmtebedrijf van de gemeente Groningen en het Waterbedrijf Groningen. Het geld wordt gebruikt om de benodigde warmteleidingen in de wijken aan te leggen. Dankzij de subsidie wordt het zowel voor woningcorporaties als voor huurders goedkoper om gebruik te maken van het warmtenet.

De gezamenlijke ambitie is dat er voor 2027 in totaal 11.000 aansluitingen te realiseren in het noordwesten van de stad.