Wonen

5000 gratis appel- en perenbomen voor Groningers

Op drie plekken in de provincie komt in de maanden december en januari een drive through waar gratis appel- en perenbomen worden uitgedeeld aan Groningers. Het gaat om 5000 bomen in totaal. Afgelopen zomer werden er al 4000 perenbomen weggegeven. Die actie was een groot succes.


Leestijd: 1 minuut

5000 gratis appel- en perenbomen voor Groningers
5000 gratis appel- en perenbomen voor Groningers

Het gaat om een initiatief van Klimaatadaptatie Groningen en Meer Bomen Nu. De appel- en perenbomen zijn door corona niet verkocht en worden anders verbrand. Afgelopen zomer zijn ze vanuit de koelcel ingekuild op Gronings grondgebied.

Met het planten van de bomen kunnen Groningers hun omgeving vergroenen en hiermee klimaatbestendig maken. De bomen hebben al genoeg aan 3 vierkante meter, zo zeggen de initiatiefnemers.

Bomen drive through

Vanaf vrijdag 11 december 12.00 uur kan er via klimaatadaptatiegroningen.nl/bomen een gratis e-ticket worden gereserveerd voor een tijdslot op een van de drie uitdeellocaties, in Groningen, Winsum en Sappemeer.

Door verplicht reserveren van een boom worden files voorkomen, kan er corona-proof uitgedeeld worden en is iedereen verzekerd van een boom. Er kunnen alleen bundels van vijf bomen gereserveerd worden.