Wonen

Bedum krijgt er klassiek-modern woon- en winkelcomplex bij

Bedum is druk bezig het centrum te vernieuwen. Daarin wordt nu een volgende stap gezet met de bouw van een woon- en winkelcomplex. Het complex is ontworpen in een klassiek-moderne stijl, in het streven voorzichtig om te springen met de historische uitstraling van dit dorp.


Leestijd: 1 minuut

Bedum krijgt er klassiek-modern woon- en winkelcomplex bij
Bedum krijgt er klassiek-modern woon- en winkelcomplex bij

Aan De Vlijt in Bedum is een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het woon- en winkelcomplex ‘Vlijtborg’’. Voor de realisering van dat complex moeten twee gebouwen wijken. De Vlijt 6 en De Vlijt 8 worden binnenkort gesloopt.

De sloop van de beide gebouwen begint op 28 oktober. Daaraan voorafgaand wordt de sloop voorbereid. Er moet onder meer asbest in De Vlijt 6 worden gesaneerd. De sloopwerkzaamheden zijn naar verwachting begin december afgerond.

In de Vlijtborg komen tien appartementen en een aantal winkelruimten. De tien appartementen zijn inmiddels verkocht.

De bouw van de Vlijtborg is onderdeel van de centrumplannen voor de kern Bedum. De plannen moet de aantrekkelijkheid en de toekomstbestendigheid van het centrum verder verbeteren. De plannen lopen al een aantal jaren.

Er is al een begin gemaakt met de nieuwbouw van het wooncomplex voor ouderen, Bederawalda, aan de oostzijde van De Vlijt. De plannen voorzien verder in de aanleg van een ‘groen’ parkeerterrein dat ook ruimte moet gaan bieden aan de markt en aan evenementen. Een parkgebied met waterpartij tussen De Lijnbaan en De Vlijt wordt het centrum ‘ingetrokken’.