Wonen

Bijzondere expositie in Vesta Woonforum Groningen

De komende twee weken is het Vesta Woonforum in Groningen het toneel van een bijzondere expositie met kunstwerken van blad. Het kunstproject is een samenwerking tussen de Groningse fotograaf Alfred Oosterman en de internationale bloemist, meesterbinder en ondernemer Ben Clevers.


Leestijd: 1 minuut

Bijzondere expositie in Vesta Woonforum Groningen
Bijzondere expositie in Vesta Woonforum Groningen

Clevers maakt bijzondere kunstwerken van blad, het restmateriaal dat bij de meeste bloemisten in de groencontainer zou belanden. Door dit basismateriaal te doorgronden komt hij tot geïntegreerde ontwerpen. Zijn talent en prachtige werk zijn doorslaggevend geweest voor fotograaf Oosterman om de samenwerking aan te gaan. 

Dit heeft geresulteerd in een boek met de mooiste creaties. Voor Clevers is het zijn levenswerk: het laat de mogelijkheden zien van het materiaal waar een bloemist/arrangeur mee mag werken. Het licht, uitsnede en achtergrond van de foto’s geven het werk een extra dimensie. De fotoserie leverde Alfred de titel ZilverMaster op bij het Master Photographers Network MPN, de beroepsorganisatie voor fotografen.

De expositie, genaamd 'LEAVES Natural Projects', is te zien tot en met 24 april. Oosterman is zelf ook aanwezig in het Vesta Woonforum op 9, 10, 18 (Tweede Paasdag), 23 en 24 april tussen 13:00 en 16:00 uur. Clevers vergezelt hem op Tweede Paasdag.