Wonen

Brancheorganisatie KHN wil extra coronamaatregelen voor nachthoreca van tafel

Meerdere horecazaken en brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland zijn niet blij met de extra coronamaatregelen die burgemeester Koen Schuiling donderdag bekend heeft gemaakt. Ze willen de toegangsstop van tafel, zo valt te lezen in het Dagblad van het Noorden.


Leestijd: 1 minuut

Opnieuw online benefietquiz voor horeca Groningen
Opnieuw online benefietquiz voor horeca Groningen

Schuiling bepaalde donderdag dat je op vrijdag en zaterdag vanaf 01.30 niet meer toegelaten mag worden tot een kroeg of café. Ook moeten eetgelegenheden en terrassen om die tijd dicht. “Dit is voor onze stad niet goed. Half twee is veel te vroeg. Dit is opnieuw een zware teleurstelling voor een sector die het toch al heel moeilijk heeft”, zegt Irene van de Velde van KHN in het Dagblad van het Noorden.

Koninklijke Horeca Nederland heeft geprobeerd om het toegangsverbod in te laten gaan op een later tijdstip, maar daarover wilde de burgemeester niet onderhandelen. De brancheorganisatie kijkt nu welke juridische mogelijkheden er zijn om de maatregel van tafel te krijgen. 

Van der Velde pleit in het Dagblad ook voor een coulante handhaving. Schuiling liet weten dat een café bij een overtreding meteen gesloten kan worden. “Als ze hun klanten buiten hun schuld niet op tijd weg krijgen, zou de gemeente coulanter moeten zijn. Een eerste waarschuwing, of een gele kaart, is dan meer op zijn plaats”, aldus Van der Velde in het Dagblad.