Ze hopen hiermee beginnende en gevorderde moestuinders te inspireren en informeren om meer uit hun tuin te halen, helemaal ecologisch natuurlijk, en zo ook eco-moestuinieren meer op de kaart te zetten als één van de mogelijkheden om zelf te voorzien in gezond voedsel.
Want hoe gezond en betrouwbaar is gangbaar voedsel uit de supermarkt? En wat doen de resten van een bestrijdingsmiddel als Round-up met onze gezondheid? Een Zembla-uitzending op 24 februari gaf daarover alarmerende informatie. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om met relatief weinig moeite gezonde groenten in eigen tuin te kweken, met behulp van de aanwijzingen van deze ervaren (moes)tuinders. Een levende, vruchtbare bodem is daarbij de sleutel.
Daarom gaat het cursusseizoen 2016 op 26 maart dan ook van start met een Masterclass Bodem en Compost in de Eco-moestuin, gericht op cursisten die al moestuinervaring hebben.
Een bijkomend voordeel voor cursisten is dat ze bij De Keukentuin biologische groenten- en kruidenplanten, biopotgrond en –compost en andere moestuinbenodigdheden kunnen kopen, om het tuinseizoen gelijk goed te starten.
Later dit voorjaar volgt op De Keukentuin nog een divers cursusprogramma met o.a. basiscursusdagen ecologisch moestuinieren, de moestuinvakantie, de moestuin-3-daagse en workshops zoals ´Van stekken tot oogsten´.
Meer informatie op www.keukentuin.nl en www.gezondemoestuin.nl