Wonen

Daan Brandenbarg nieuwe fractievoorzitter SP Groningen

Daan Brandenbarg is de nieuwe fractievoorzitter voor de SP in de Groningse gemeenteraad. Dat besloot de SP-fractie afgelopen maandagavond. Hij neemt daarmee het voorzitterschap over van Jimmy Dijk, die onlangs Tweede Kamerlid werd voor de SP. Brandenbarg zit sinds 2015 in de gemeenteraad en was eerder 10 jaar lang afdelingsvoorzitter van de partij. Hij heeft jarenlang meegebouwd aan acties in buurten en dorpen die de SP samen met Groningers heeft opgezet. Hij was bovendien één van de onderhandelaars namens de SP van het huidige Groningse coalitieakkoord.


Leestijd: 1 minuut

Daan Brandenbarg nieuwe fractievoorzitter SP Groningen
Daan Brandenbarg nieuwe fractievoorzitter SP Groningen

Kersvers SP-fractievoorzitter Brandenbarg: “Terwijl grote bedrijven recordwinsten maken en het aantal miljonairs blijft toenemen, kunnen veel Groningers de stijgende prijzen niet meer betalen. Het is de dure plicht van de SP om samen met mensen de strijd aan te gaan voor betaalbare woningen, goede zorg en een fatsoenlijk inkomen. Ik draag daar graag in deze functie mijn steentje aan bij.”

Brandenbarg is 17 jaar actief voor de SP in Groningen. “Ons werk in de gemeenteraad en onze plek in het college van B&W zijn middelen voor onze partij. Maar uiteindelijk dwingen mensen die samen in actie komen politieke veranderingen af, dat wordt mij tijdens de vele acties met huurders, schoonmakers, zorgwerkers, jongeren en al die anderen steeds weer duidelijk. Daarom blijven we actief in buurten, dorpen en op straat.”

Daan Brandenbarg is 38 jaar oud, werkt als universitair docent en onderzoeker in het UMCG en woont in de Ulgersmaborg.