Wonen

Delfzijl economisch minst door corona getroffen regio van Nederland

Opmerkelijk nieuws over de economie van noord-Groningen: Delfzijl is samen met Almere de regio in Nederland die het minst is getroffen voor de corona crisis.


Leestijd: 1 minuut

CBS: Delfzijl een van de grootste economische groeiers
CBS: Delfzijl een van de grootste economische groeiers

Dat meldt vandaag het CBS. De economie in de regio Delfzijl is door corona met 6 procent gekrompen, evenals die van Almere.

Dit staat in schril contrast tot de regio die het meest te lijden heeft: dat is Haarlemmermeer. Daar kromp de economie met 27 tot 29 procent. Maar dat komt vooral door de luchtvaartsector, die zware klappen kreeg.

Ook Amsterdam is zwaar getroffen: daar kromp de economie twaalf procent. Dat zal mogelijk ook te maken hebben met het instorten van de toeristische sector.

Dat Delfzijl het zo goed doet heeft waarschijnlijk dan ook veel te maken met het feit dat er geen luchtvaartindustrie is, en het toerisme is er maar zeer beperkt is. In Delfzijl zijn veel bedrijven in de chemische industrie en energie. Uiteraard zijn er ook in Delfzijl bedrijven die het zwaar te verduren hebben gehad, maar in verhouding tot andere regio’s in Nederland valt het dus mee.

(Foto: Chemiepark Delfzijl).