Wonen

Digitale postercampagne over Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

Het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag (MOV) start op 1 december met een digitale postercampagne tegen ongewenst verhuurgedrag. Het MOV werd in 2016 opgericht door een samenwerking van de gemeente Groningen en de Groninger Studentenbond (GSb) en wil kwesties als achterstallig onderhoud aan studentenkamers, intimiderende huisbazen of onterecht ingehouden borgsommen opnieuw onder de aandacht brengen met de campagne, aangezien de populatie van studenten in de stad regelmatig verandert.


Leestijd: 1 minuut

Digitale postercampagne over Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag
Digitale postercampagne over Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

De posters zijn digitaal te zien op verschillende plekken in de stad Groningen en in de gebouwen van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Op de posters staan opvallende teksten in het taalgebruik van studenten zoals ‘is jouw kamer kauloskeer, vertel ons meer!’ en ‘fittie met de huisbaas?’. Het woord ‘kauloskeer’ betekent armoedig of van slechte kwaliteit en het woord ‘fittie’ staat voor ruzie. Sommige posters zijn bovendien in het Engels om ook internationale studenten op te roepen meldingen te doen. 

Studenten kunnen een melding van ongewenst verhuurgedrag maken via de website door een QR-code te scannen op de posters. De website is als volgt: http://groningerstudentenbond.nl/mov/.

De postercampagne loopt tot en met de Kerst.