Wonen

Economic Board Groningen verstrekt eerste financieringen in noord-Groningen

De Economic Board heeft eerste leningen verstrekt aan twee ondernemers in noord-Groningen. Het gaat om ondernemers die gebruik maken van de mogelijkheden van het initiatiefOndernemersimpuls Noord-Groningen’.


Leestijd: 1 minuut

Economic Board Groningen lanceert uitgebreide EBG AdviesregelinG voor ondernemers
Economic Board Groningen lanceert uitgebreide EBG AdviesregelinG voor ondernemers

Ondernemers die het niet lukt om bij commerciële banken een financiering te regelen, kunnen terecht bij Ondernemersimpuls Noord-Groningen. Het gaat om leningen tot maximaal €100.000.  Van belang is dat de ondernemer in één van de 9 Noord-Groningse gemeenten woont of onderneemt: De Marne, Winsum, Bedum, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Slochteren, Appingedam, Loppersum.

Marco Smit, algemeen directeur van EBG is content dat de eerste twee ondernemers met geld van EBG aan de slag kunnen gaan. “Door laagdrempelige leningen met lage rentes kunnen ondernemers hun bedrijf verder uitbouwen of op eigen benen staan als zzp'er. Dat is precies waar Ondernemersimpuls voor bedoeld is, namelijk voor ondernemers die voor kleine leningen niet bij hun bank terecht kunnen. ”

Ondernemers worden bij hun aanvraag voor een financiering geholpen door Ondernemershuis Noord-Groningen. Ook dit is een initiatief dat door de Economic Board Groningen wordt ondersteund. Het Ondernemershuis houdt kantoor in Farmsum.

“We merken dat we met onze ondersteuning voorzien in een behoefte. Als er geld nodig is, is het prettig om met elkaar om tafel te kunnen.”

Frank Vogelzang, adviseur van Ondernemershuis Noord-Groningen vervolgt: “We zitten midden in het gebied en kennen de regio, dit maakt dat we vlot kunnen schakelen bij elke aanvraag.’’

Ook voor andere vragen op het gebied van financiering kunnen ondernemers terecht bij Ondernemershuis Noord-Groningen. De adviesuren worden deels bekostigd door de Economic Board Groningen.

Over Economic Board Groningen

Economic Board Groningen wil de lokale economie in Noord-Groningen versterken door bedrijven te stimuleren en daarmee de werkgelegenheid te bevorderen. Niet gedreven door subsidies, maar uitgaande van de eigen kracht van ondernemers.