Wonen

Een luxe bedrijfstuin laten aanleggen in het prachtige Groningen doe je zo!

Steeds meer bedrijven in Groningen kiezen voor een kantoorpand met een bedrijfstuin. Een bedrijfstuin kan op verschillende manieren gedefinieerd worden. Voor de een is een bedrijfstuin een klein bloemenperkje binnen het pand, terwijl anderen een echte tuin verwachten bij de bedrijfstuin van hun werkgever. Bovenal biedt een bedrijfstuin verschillende voordelen! Het is een plek waar medewerkers de mogelijkheid hebben om te gaan lunchen, een plek om een goed gesprek met elkaar te voeren, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om de bedrijfstuin op een leuke wijze in te richten. In dit artikel geven we hier een aantal handige tips voor.


Leestijd: 2 minuten

Een luxe bedrijfstuin laten aanleggen in het prachtige Groningen doe je zo!
Een luxe bedrijfstuin laten aanleggen in het prachtige Groningen doe je zo!

Zoals reeds beschreven werd, kan een bedrijfstuin in Groningen zowel binnen als buiten je pand worden aangelegd. Wanneer je voor een bedrijfstuin binnen je pand kiest, kan een combinatie van echte en neppe planten een goede oplossing zijn. De echte planten moeten onderhouden worden, maar zorgen ook voor extra zuurstof in het pand. Wel zo prettig op de warme zomerdagen! Naast de verschillende soorten planten in je bedrijfstuin, mogen ook goede tuinmeubelen niet ontbreken. Je wilt medewerkers immers de kans geven om te relaxen binnen je bedrijfstuin. In een drukke stad als Groningen even tot rust komen in de bedrijfstuin, is iets wat voor veel medewerkers als enorm prettig zal worden ervaren.

Het voordeel van een tuin binnen je bedrijfspand is de mogelijkheid om houten tuinmeubelen te gebruiken. De houten tuinmeubelen geven de ruimte met de bedrijfstuin een hele sfeervolle, knusse uitstraling. Het gebruik van houten tuinmeubelen buiten de deur van je pand is vaak minder interessant. Verschillende vormen van neerslag zouden het hout aan kunnen tasten. Iets wat je wilt voorkomen!

Naast de mogelijkheid om de bedrijfstuin in je pand aan te leggen, kun je ook voor een echte tuin buiten de deur kiezen. In dit geval zal je deze aanleggen met echte planten! De planten zorgen voor meer kleur in de tuin, wat je bedrijfspand een gezelligere uitstraling geeft. Ook kan het heel leuk zijn om voor een combinatie van sierplanten en bijvoorbeeld kruiden te kiezen. Onder andere de muntplant is heel eenvoudig te onderhoud en zal zich snel uitbreiden. Veel mensen vinden het heerlijk om gedurende de werkdag een verse muntthee te drinken. Op deze manier hoeven zij munt niet van huis mee te nemen, maar kunnen ze dit verse uit de bedrijfstuin halen.

Ook in de bedrijfstuin buiten het pand mag een loungeset of combinatie van andere tuinmeubelen niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een aantal tuinbanken, waarop je voldoende plek hebt voor een groot aantal medewerkers. Zorg voor fijne kussens op de tuinmeubelen, om te voorkomen dat medewerkers last krijgen van hun rug en nek.

Wanneer je het lastig vindt om je bedrijfstuin op een gezellige manier in te richten, dan kun je op internet inspiratie op doen. Kijk bijvoorbeeld eens op sociale media, waar je talloze foto’s vindt van tuinen van andere bedrijven. Het geeft je nieuwe inzichten over de manier waarop een bedrijfstuin kan worden ingericht. Welke elementen uit deze voorbeeldtuinen neem je over voor in je eigen bedrijfstuin?

Naast de mogelijkheid om inspiratie op te doen op internet, kun je natuurlijk ook voor de hulp van een hovenier kiezen. Een hovenier heeft vaak een ruime ervaring in de aanleg van verschillende soorten tuinen. Denk aan particuliere tuinen, bedrijfstuinen, tuinen bij appartementencomplexen, enzovoorts. Zo kan de hovenier je een goed beeld geven van de mogelijkheden die je hebt!