Wonen

Eerste Groningse Cricketclub krijgt eigen veld

Groningen wordt steeds internationaler. Niet alleen werken er steeds meer ‘expats’ bij internationale bedrijven, ook zijn er steeds meer internationale studenten. Dat zorgt ook voor nieuwe verenigingen en voor voor Groningen relatief nieuwe sporten, zoals Cricket.


Leestijd: 1 minuut

De gestaag groeiende Phoenix Cricket Club Groningen krijgt nu een cricket pitch op sportpark Kardinge.

De pitch is het centrale gedeelte van het cricketveld en is ruim

20 meter lang en 3 meter breed.De strook kunstgras wordt aangelegd tussen twee bestaande voetbalvelden op het sportpark, zodat er links en rechts een cricketveld ontstaat.

‘We willen cricket naar het Noorden halen’, aldus voorzitter Imran Fazal van de Phoenix Cricket Club. ‘We willen de wereld laten zien dat we in Nederland niet alleen goed zijn in voetbal en hockey, maar ook in cricket. Om talent te kunnen trainen hebben we wel goede faciliteiten nodig, daarom zijn we ook zo blij met de hulp van de gemeente.’

De Phoenix Cricket Club bestaat sinds een jaar en heeft momenteel 75 actieve leden. Het afgelopen seizoen werd een paar keer gespeeld op sportpark Esserberg en tijdens de indoorperiode in sporthal Europapark.

Wethouder Inge Jongman (Sport): ‘Met cricket verbreden we het sportaanbod in Groningen. Hoe mooi zou het zijn als er straks iemand in het Nederlands cricketelftal speelt die hier voor het eerst met de sport in aanraking is gekomen.’

De gemeente Groningen stelt 21 duizend euro beschikbaar, het veld wordt komend voorjaar aangelegd. Ondertussen worden er gesprekken gevoerd met de andere gebruikers van het sportpark over het gebruik van kleedkamers en kantineruimte.