Wonen

Erica van Lente nieuwe burgemeester Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen heeft een nieuwe burgemeester: Erica van Lente. De gemeenteraad heeft dat woensdagavond in een extra raadsvergadering besloten. Van Lente wordt de opvolger van de huidige burgemeester Adriaan Hoogendoorn.


Leestijd: 1 minuut

Erica is sinds 2019 burgemeester in Dalfsen. Daarvoor is zij waarnemend burgemeester geweest in Bedum en heeft diverse bestuurlijke functies vervuld. Zij studeerde Romaanse Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Erica is in 2023 uitgeroepen tot beste bestuurder van kleine gemeenten (tot 35.000 inwoners).

Met de voordracht van Van Lente door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Zodra de Koning het besluit heeft ondertekend, is de benoeming definitief en is de nieuwe burgemeester in functie. Zo snel mogelijk daarna legt de burgemeester de eed of belofte af in handen van de commissaris van de Koning in een vergadering van de gemeenteraad. Dit is naar verwachting op dinsdag 9 juli 2024.