Wonen

FC Groningen siert oude V&D-gevel aan Grote Markt

Het oude pand van V&D in Groningen is veranderd in één groot reclamebord voor FC Groningen. In dat pand wordt gewerkt aan de realisatie van een groot kantorencentrum. Het concept, onder de naam Het Groot Handelshuis, is ontwikkeld door projectontwikkelaar NWPO, en uitgewerkt door architectenbureau De Zwarte Hond.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen boekt winst dankzij transfers en fans
FC Groningen boekt winst dankzij transfers en fans

In het oude gebouw van V&D komen nu ruimtes voor kantoren, flexplekken en vergaderplekken. En iedereen die er gaat werken of vergaderen, komt eerst binnen in een grote, chique ontvangstruimte.

De werkzaamheden zullen nog wel een jaar duren. Ondertussen vestigt FC Groningen al de aandacht op het markante pand, zodat het weinigen kan ontgaan dat er een nieuwe toekomst gloort voor het vroegere pand van V&D.

De plannen voor de invulling van het gebouw werden overigens ruim voor de uitbraak van het corona-virus ontwikkeld.

Zo gaat het worden. (Copyright: Kaasnbrijst).
Zo gaat het worden. (Copyright: Kaasnbrijst).

 

Koffie drinken kan men straks in La Place en voor boodschappen kan men straks naar de vernieuwde Jumbo, die op de begane grond komt.Het gebouw krijgt dus een nieuwe functie. En daarbij hoort volgens de ontwikkelaar ook een nieuwe naam. Een naam die ‘gewoon’ is, maar tegelijkertijd trots uitstraalt. Net zoals Groningers zijn. Een naam die bovendien recht doet aan de geschiedenis: Groningen is van oudsher een handelsstad. Het oude V&D-pand heet daarom voortaan ‘Het Groot Handelshuis’.

De ontvangstruimte
De ontvangstruimte