Wonen

Forum Groningen: 550.000ste bezoeker ontvangen; ‘sommigen nemen begrip “huiskamer van Stad” beetje érg letterlijk’

Het Forum Groningen heeft woensdag de 550.000ste bezoeker officieel ontvangen. Dat zei directeur Dirk Nijdam woensdagavond tijdens een Nieuwjaarsbijeenkomst van de Groningen City Club in het Forum.


Leestijd: 1 minuut

Forum Groningen: 550.000ste bezoeker ontvangen;  ‘sommigen nemen begrip “huiskamer van Stad” beetje érg letterlijk’
Forum Groningen: 550.000ste bezoeker ontvangen; ‘sommigen nemen begrip “huiskamer van Stad” beetje érg letterlijk’

Volgens Nijdam heeft het Forum een vliegende start gehad de afgelopen weken. Er waren weliswaar wat kinderziektes, maar zijn er weinig zaken die niet goed zijn gegaan.

Volgens Nijdam was het steeds de hoop dat het Forum zich zou ontwikkelen tot de 'huiskamer van Groningen', en is dat inderdaad zo gegaan. Alleen plaatste hij daar wel een kanttekening bij.

“Sommige mensen nemen het begrip 'huiskamer' wel erg letterlijk. Zo lopen alle gangen  in, en lopen soms ook de kantoren van onze medewerkers binnen. Als je dan zegt: 'U staat nu in ons kantoor', dan antwoorden ze: 'Ja, maar we komen alleen maar even kijken', aldus Nijdam, die daarmee de lachers op zijn hand kreeg.

Andere bezoekers gaven weer op een andere manier invulling aan het begrip 'huiskamer'. Zij brengen zelfs huiselijke voorwerpen mee, en zetten  dat in het Forum, zoals porseleinen kippetjes of een verrekijker.

Anderen hadden bananen met stickers aan de muur geplakt, naar het voorbeeld van een Amerikaanse kunstenaar.

“In elk geval hebben we dus drukke weken achter de rug, en vooral de horeca hier heeft het super druk gehad. Maar het lijkt er op alsof het bezoekersaantal nu stabiliseert. Gisteren waren er slechts zevenduizend bezoekers op een dag, en vandaag opnieuw. We denken dat dat misschien een gemiddeld niveau zal blijven de komende tijd, en daar kunnen we dan goed mee uit de voeten”, aldus een tevreden Dirk Nijdam.