Wonen

Gazelle-winnaar Wovar neemt Groningse Beitz over

De Groningse online schroeven- en ijzerwarenwinkel Wovar heeft de online verfwinkel Beitz, ook uit de stad, overgenomen. Wovar nam vorige week nog een zilveren FD Gazelle in ontvangst.


Leestijd: 1 minuut

Gazelle-winnaar Wovar neemt Groningse Beitz over
Gazelle-winnaar Wovar neemt Groningse Beitz over

Voor Wovar is het de eerste overname. Volgens oprichter en directeur Jesse Keizer sluit het assortiment van Beitz, met tuinbeits, verf en houtolie, goed aan bij Wovar. “We kennen elkaar al een tijdje en zitten op hetzelfde industrieterrein”, zegt Keizer over Luuk Vink van Beitz. “ We kunnen goed met elkaar door één deur. Dat gaf ons de doorslag. Ik wil absoluut de gedrevenheid, kennis en ervaring van Luuk aan boord houden.”

Oprichter Luuk Vink van Beitz vertelt: "We kwamen na 3 jaar op een kruispunt. 'Óf we gaan zelf stappen zetten qua internationalisatie, het opzetten van een HR-afdeling en het uitbreiden van het team óf we gaan meeliften met Wovar, waar ze al vele stappen verder zijn. Hun slagkracht spreekt mij erg aan en daarom gooien we het roer om. Natuurlijk is het spannend hoe deze keuze gaat uitpakken. Deze stap maakt het voor ons in ieder geval veel gemakkelijker te groeien. Zeker in een wereld van kleine marges zoals bij verf is dit wel zo prettig."

Wovar levert in 5 landen meer dan 10.000 klusartikelen. Oprichter Jesse Keizer begon ruim 4 jaar geleden met het bedrijf, direct na zijn studie Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool.