Wonen

Geniet van het hoge noorden: verhuis naar Groningen

Waar de provincie Groningen eerder werd gezien als een krimpregio, stijgen de huizenprijzen er nu flink. Vooral de stad Groningen wordt een steeds populairdere woonplaats. En dat is niet zo gek, want je vindt er zowel rust en ruimte als reuring. We zetten vier voordelen van wonen in Groningen op een rij – en vertellen waarom een woonverzekering, waar een inboedelverzekering bij in zit, onmisbaar is op je nieuwe adres.


Leestijd: 2 minuten

Geniet van het hoge noorden: verhuis naar Groningen
Geniet van het hoge noorden: verhuis naar Groningen

Rijke historie, bruisende muziekscene, hippe hotspots, schitterende natuur. Groningen heeft volop verborgen parels om je aan te vergapen. De ideale plek om aan de onophoudelijke hectiek van de (rand)stad te ontsnappen.

Knoop al doorgehakt en ga je verhuizen? Vergeet je nieuwe stulpje dan niet passend te verzekeren met een opstalverzekering én een inboedelverzekering. Dan zijn zowel je mooie spullen in huis als je woning zelf verzekerd tegen schade – óók tijdens het verhuizen van je inboedel naar je nieuwe adres (tenzij de schade te verhalen is op de vervoerder). Wel zo’n geruststellend idee. 

Vier redenen waarom het in Groningen prettig zo wonen is:

 1. Dichtbij uitgestrekte natuurgebieden:binnen een mum van tijd begeef je je in het weidse Hogeland rond de stad. En dat is een prachtige plek voor fanatieke fietsers en wandelaars die hun ogen uit willen kijken. Ook een tochtje naar de Waddeneilanden is zo gemaakt.
   
 2. Rijke geschiedenis: de stad heeft heel wat jaren op de teller maar kende ook daarvoor een indrukwekkende historie. Want al in de prehistorie werden de gronden van het moderne Groningen bewoond. Bovendien kunnen geschiedenisliefhebbers in de toekomst hun hart ophalen in het nieuwe historisch museum van Groningen, wat op de plek van Het Noordelijk Scheepvaartmuseum komt te staan.
   
 3. Levendige muziekcultuur: in de jaren 70 verhuisde Herman Brood naar Groningen en sindsdien broeit er een bruisende muziekscene. Er zijn allerlei podia waar muziekliefhebbers hun oren kunnen trakteren op pop, jazz of klassieke muziek – zoals EM2, Noorderslag en muziekgebouw De Oosterpoort.
   
 4. Hedendaagse kunst en design: voor hedendaagse kunst kun je terecht in het Groninger Museum. Hier wandel je door indrukwekkende tentoonstellingen met prikkelende schilderkunst, design en fotografie.

Misschien is je nieuwsgierigheid gewekt, maar ken je de stad nog niet zo goed en weet je niet welke buurt het beste bij jou past. Geen nood. We helpen je op weg met dit beknopte overzicht van de fijnste Groningse wijken:

 • De wijk van de Olle Grieze: centrumgebied met winkels en nachtclubs op loopafstand.
   
 • Oude Groningse wijken:schitterende herenhuizen en karakteristieke straatjes. 
   
 • Oostkant van de stad: mooie woonwijken langs landschappen en natuurgebieden.
   
 • Zuidkant van de stad:wijken met veel groen en water, waaronder het Hoornse- en het Paterswoldsemeer.
   
 • Noordkant van de stad: ‘topje’ van de stad met diverse winkelcentra en het stadscentrum op fietsafstand. Een uitstekende woonplek als je de drukke spits wil vermijden.