Wonen

GGD werkt aan inrichting locatie voor massale vaccinatie in Sportcentrum Kardinge

De GGD Groningen is gestart met de voorbereiding van de massale vaccinatie van inwoners van de provincie Groningen. Eén van de vaccinatie-locaties is bekend: Sportcentrum Kardinge.


Leestijd: 1 minuut

GGD Groningen richt voor het vaccineren in de provincie Groningen verschillende vaccinatielocaties in, om de vaccinaties dichtbij de inwoners aan te kunnen bieden. GGD is in gesprek met alle Groningse gemeenten, zodat er straks verspreid in de provincie voldoende vaccinatielocaties beschikbaar zijn.

Eén daarvan is de ijsbaan van Sportcentrum Kardinge. Daar vinden nu voorbereidingen plaats om de locatie gereed te maken voor grootschalige inenting. Hier start naar verwachting eind februari het vaccineren.

Tien kamers

De ijsbaan van Sportcentrum Kardinge wordt ingericht als vaccinatielocatie. De bezoekers gaan lopend naar binnen, waar de vaccinatie in 1 van de 10 kamers plaatsvindt. Via een aparte uitgang verlaat men de vaccinatielocatie. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

Dat er in sportcentrum Kardinge een vaccinatielocatie wordt ingericht, betekent ook dat het ijsseizoen definitief voorbij is. Vorige week was er nog de hoop dat er dit seizoen tot nog geschaatst zou kunnen worden in Kardinge. Nu is duidelijk dat de ijsbanen de rest van het seizoen gesloten blijven.