Wonen

‘Groningen Geeft Warmte’: schenk je compensatie van de energiebelasting aan minima

Sommige mensen in Groningen hebben het financieel zo zwaar dat ze in de problemen komen door de stijgende energielasten. Andere mensen hebben het minder zwaar, en hebben de compensatie die ze krijgen van het Rijk voor de energiebelasting, niet (helemaal) nodig. In Groningen is nu een initiatief gestart om mensen die de compensatie niet echt nodig hebben te vragen 100 euro over te maken voor hen die het zwaar hebben. Het betreft het project “Groningen Geeft Warmte”, waarmee de initiatiefnemers 50.000 euro hopen op te halen.


Leestijd: 2 minuten

Zuinige en grote vrachtwagen voor Groningse voedselbanken
Zuinige en grote vrachtwagen voor Groningse voedselbanken

Het project Groningen Geeft Warmte, dat in maart is gestart, heeft inmiddels 15,6% van het beoogde doel € 50.000,–bereikt . "Dus we zijn er nog niet. Alle donaties zijn welkom. Mensen die kampen met energiearmoede laten we niet in de kou staan. We hopen het project eind mei te kunnen afronden en zien uw donatie graag tegemoet", zo laat de organisatie weten.

Het project: ‘Groningen Geeft Warmte’ omvat het plan waardoor mensen die de compensatie van de energiebelasting niet (helemaal) nodig hebben, dat helemaal of gedeeltelijk kunnen schenken aan een lokaal kerkelijk/diaconaal fonds. Dat fonds is ondergebracht bij de DIRA Haren. Deze Diaconale Raad is het samenwerkingsverband tussen de diaconieën van de Hervormde Dorpskerk en de Gereformeerde Gorechtkerk in Haren.

Compensatie eerlijk verdelen

Vanuit dit fonds worden alle schenkingen in samenwerking met Voedselbank Stad Groningen verdeeld. Dit gebeurt door alle schenkingen om te zetten in tegoedkaarten. Die kaarten zijn te besteden bij supermarkten aan zelf te kiezen levensmiddelen. Daarmee kunnen huishoudens die het nodig hebben dus voorzien in een deel van hun dagelijkse boodschappen. Zij ontvangen dus een belangrijke bijdrage in de al toegenomen kosten in levensonderhoud en kunnen vervolgens hopelijk hun energienota betalen.

500 huishoudens

Zo’n 500 huishoudens maken op dit moment gebruik van de Voedselbank Stad Groningen. Als we al deze mensen met €100,– tegemoet willen komen, dan is er dus €50.000 nodig. Om dat streefbedrag te behalen hebben wij heel veel hulp nodig. Vandaar dat we u ook vragen mee te helpen. Groningen Geeft Warmte roept iedereen in de gemeente Groningen op, om gezamenlijk van dit project een succes te maken. Zo kunnen wij samen meer gezinnen helpen en laten wij ze niet in de kou staan. Doet u met ons mee? U kunt een donatie storten op:

NL65 SNSB 0905 5903 09 t.n.v. Diaconie Gereformeerde Kerk Haren-Onnen o.v.v. ‘Warmte’ of

NL77 RABO 0325 1052 27 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Haren-Onnen o.v.v. ‘Warmte’

Of NL53 RABO 0329 4490 28 t.n.v. De Stadse Voedselbank o.v.v. ‘Warmte’.
We hopen het project eind mei te kunnen afronden en zien uw donatie graag tegemoet.
Voor informatie kijk op websites van bovengenoemde kerken en De Voedselbank Groningen of mail naar groningengeeftwarmte@gorechtkerk.nl