Vijf kerken worden driedimensionaal zichtbaar: de Der Aa-kerk in Groningen en de kerken van Westeremden, Krewerd, Godlinze en Eenum. Bezoekers van de website wandelen als het ware in een virtuele wereld door de kerk, waar ze alles kunnen bekijken en leren over de bouwstijl, kunst en ontwikkeling van het gebouw. Daarbij zijn de verschillende bouwfasen van de gebouwen te zien.
Verder worden de mogelijkheden van de website van de stichting fors uitgebreid. Via een zoeksysteem kunnen bezoekers van de site naast bijzonderheden over kerken allerlei informatie vinden over (historische) personen en familiegeschiedenis. Verschillende informatiebronnen worden aan elkaar gekoppeld, zodat iemand die op zoek is naar een bepaalde persoon bijvoorbeeld ook informatie krijgt over de kerk waartoe deze behoorde. Over de kerken is allerlei informatie te vinden, zoals beschrijvingen van het interieur en het orgel. Documenten als restauratieverslagen worden zo veel mogelijk digitaal beschikbaar.
Met de uitbreiding van de website wil de Stichting Oude Groninger Kerken inspringen op nieuwe technologische ontwikkelingen… De stichting zet zich al bijna 40 jaar in voor het behoud van het oudste cultureel erfgoed in de provincie Groningen. Daarbij is zij altijd op zoek naar moderne, aansprekende manieren om dat erfgoed onder de aandacht te brengen.
In 2009 moet het digitale project voltooid zijn. Naar verwachting zullen de eerste kerken eind 2008 voor het eerst digitaal op de website van de Stichting Oude Groninger Kerken te zien zijn.
Wonen
Groninger kerken binnenkort virtueel te zien
Historische kerken die in het bezit zijn van de Stichting Oude Groninger Kerken zijn binnenkort virtueel te zien op de website van de stichting. De stichting heeft hiervoor een subsidie van € 100.000 ontvangen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Leestijd: 1 minuut