Wonen

Grote brandweeroefening; brandweerslangen uitgerold in stadscentrum

Er is veel brandweer op de been in de binnenstad maandagochtend. Niet omdat er brand is, maar vanwege een grote brandweeroefening. De brandweermannen oefenen namelijk met het grootwatervoorzieningssysteem, en het uitleggen van slangen in de nauwe straten in het centrum.


Leestijd: 1 minuut

Grote brandweeroefening; brandweerslangen uitgerold in stadscentrum
Grote brandweeroefening; brandweerslangen uitgerold in stadscentrum

De brandweer gaat vanaf 1 juni werken met een nieuwe grootwatervoorziening. Maar dat vergt wel enige oefening. De brandweermensen hebben wekenlang geoefend en getraind op industrieterrein Westpoort in de stad. Daar hadden zij alle ruimte en konden ze de slangen goed uitleggen, zonder obstakels.

Maandag oefent de brandweer dus met het systeem in de binnenstad. “Je hebt hier te maken met nauwe straten en situaties die je in de praktijk ook kunt aantreffen. Op deze manier krijgen we inzicht in mogelijke knelpunten en bereiden we ons goed voor op situaties in de praktijk”, aldus de brandweer.

De oefening duurt tot 12.00 uur. Bij de A-brug wordt een grote pomp geplaatst. Vanaf daar worden er slangen uitgelegd door de brugstraat, het A- Kerkhof en de Stoeldraaierstraat. Op de kruising Stoeldraaierstraat en Zwanestraat zal het einde van de slangleiding komen te liggen.

Verkeer

De slang wordt zoveel als mogelijk aan de zijkant van een wegvak gelegd om het verkeer doorstroming te blijven bieden. Om de overlast tot een minimum te beperken zijn er verkeersregelaars.