Wonen

Grote esdoorns geven Grote Markt in Groningen groenere uitstraling

De Grote Markt in Groningen is sinds deze week enkele imposante bomen rijker. Ze staan er bij wijze van proef, omdat de gemeente wil onderzoeken hoe je dit plein op een zo mooie, en efficiënt mogelijke manier kunt vergroenen. (Foto’s: Twitter, @Bertpopken) ‘Proeftuin Grote Markt’, heet dit onderzoek naar een vernieuwing en vergroening van de Grote Markt.


Leestijd: 1 minuut

Grote esdoorns geven Grote Markt in Groningen groenere uitstraling
Grote esdoorns geven Grote Markt in Groningen groenere uitstraling

Door de aangescherpte coronamaatregelen krijgt de proeftuin op de Grote Markt echter een sterk afgeslankte vorm. Tijdens deze proeftuin wilde de gemeente op woensdag 14 en donderdag 15 oktober onder andere een zogenaamde ‘gemengde zone’ testen en mogelijkheden creëren voor zitten, groen en spelen. Helaas heeft de gemeente vanwege de ernst van het coronavirus en het toenemende aantal besmettingen in Groningen moeten besluiten hiervan af te zien.

Wat wel blijft is dat tijdens deze twee dagen op het plein grote informatieborden over de plannen voor de Grote Markt komen te staan, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Dit betekent onder andere dat alle panelen op grote afstand van elkaar worden geplaatst. De inmiddels geplaatste tijdelijke bomen blijven voorlopig ook op de Grote Markt staan, zo laat een woordvoerder van de gemeente Groningen weten.

Op de speciale website jouwgrotemarkt.groningen.nl is alle informatie over de plannen voor de Grote Markt en het onlangs gepresenteerde eerste schetsontwerp online te bekijken. Op deze website kunnen geïnteresseerde burgers meepraten over de eerste ideeën en schetsen voor de Grote Markt. Participeren doen we nu dus vooral online.

Foto's: Twitter (@Bertpopken)