Wonen

Hoe ziet het Stationsgebied Groningen er straks uit?

Het gebied rond het Hoofdstadion in Groningen gaat veranderen. En niet zo’n heel klein beetje ook! Niemand die weet hoe het gebied er uiteindelijk over tien jaar precies uitziet. Maar nu al kan iedereen die dat wil op de hoogte blijven van de denkrichtingen en de plannen. Deze maand gaat er in de Zaanstraat namelijk een nieuw Informatiecentrum Stationsgebied Groningen open.


Leestijd: 1 minuut

Een optreden van Tim Knol, een buurtbrunch en -buffet, een wandeling door de buurt, lezingen over De Nieuwe Poort en het Stationsgebied, een knutselmiddag voor kinderen, vrije inloopuren. Dit zijn allemaal activiteiten in het kader van de feestelijke opening van het nieuwe informatiecentrum Stationsgebied op 21, 22 en 23 september.

Op de voormalige P&R aan de Zaanstraat staat het nieuwe informatiecentrum voor het Stationsgebied. Dit is ingericht omdat er de komende 10 tot 15 jaar veel te gebeuren staat in dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de nieuwe wijk Spoorkwartier en de herinrichting van de Parkweg.

De gemeente viert de opening van het informatiecentrum samen met de buurt. Daarom organiseren de gemeente onder de noemer ‘Startsein Informatiecentrum Nieuw Stationsgebied’ allerlei activiteiten. Belangstellenden zijn van harte welkom. 

Kijk voor meer informatie over de activiteiten en aanmelden op deze website van de gemeente Groningen. Deelname aan de activiteiten is gratis.