Wonen

Hoofdgebouw De Wiardt maandag geopend

Het multifunctionele gebouw De Wiardt, in de wijk de Wijert, wordt maandag officieel in gebruik genomen. Wethouder onderwijs Carine Bloemhoff verricht de openingshandeling. In het hoofdgebouw krijgen CBS De Tamarisk, kinderopvang Kids First en de wijkbibliotheek van Forum Groningen een plek.


Leestijd: 1 minuut

Hoofdgebouw De Wiardt maandag geopend
Hoofdgebouw De Wiardt maandag geopend

Multifunctioneel gebouw

De Wiardt bestaat uit twee nieuwe gebouwen en een buitenterrein die zowel toegankelijk is voor schoolkinderen als omwonenden.

In het hoofdgebouw worden basisschool De Tamarisk, kinderopvang Kids First en de wijkbibliotheek Forum Groningen gehuisvest.

Sportzalen

De naastgelegen nieuwe sportzaal bestaat uit twee gymzalen die samengevoegd kunnen worden tot één grote sportzaal. Overdag wordt de sportzaal door de school gebruikt en in de avonduren verhuurd door Sport050 voor diverse trainingsdoeleinden. De Sportzaal is vorig jaar september al opengegaan.

De Wiardt is een multifunctionele voorziening die door haar gebruik een bijdrage gaat leveren aan het leren en ontwikkelen in de wijk. Tevens levert De Wiardt een belangrijke bijdrage aan het versterken van de sociaal-economische positie van de wijk.