Wonen

Energieklusbus voor huurders met tochtige huizen in Groningen

In Groningen is een nieuw initiatief gestart om mensen in minder goed geïsoleerde huurwoningen, met hoge energierekeningen, te helpen om de isolatie van hun woning te verbeteren. Wanneer in elk geval de ergste tochtplekken worden aangepakt, kan dat al snel leiden tot lager energieverbruik, aldus de gedachte achter het initiatief van de woningcorporaties voor de Energieklusbus.


Leestijd: 1 minuut

Energieklusbus voor huurders met tochtige huizen in Groningen
Energieklusbus voor huurders met tochtige huizen in Groningen

Veel woningcorporaties zijn druk bezig om hun woningen flink te verduurzamen, maar nog niet voor iedere huurder komt dat deze winter op tijd. Om die huurders te helpen staat hun woningcorporatie samen met Duurzaam Groningen en haar energiecoaches en Energieklusbus klaar om met gratis simpele oplossingen toch een groot verschil te kunnen maken. Dat meldt de gemeente Groningen in haar nieuwsbrief.

Door een beroep te doen op de Klusbus vergroten ze hun wooncomfort én besparen ze op hun energierekening. Huurders die in aanmerking komen ontvangen een brief van hun woningcorporatie.

Wie geen brief heeft ontvangen maar ook energie wil besparen of gratis hulp zoekt, kan kijken op de website van Duurzaam Groningen