Wonen

IJsbaan in Westeremden is klaar voor de opening

“Woensdag gaan we open! In elk geval voor kinderen!”. Een medewerker van de natuurijsbaan in Westeremden in Noord Groningen was er vrij zeker van: als het deze nacht nog flink gaat vriezen moet het lukken om woensdag open te gaan. Hij hield een kleine slag om de arm, en daarom was het nog niet helemaal zeker of volwassenen woensdag ook al >>


Leestijd: 1 minuut

IJsbaan in Westeremden is klaar voor de opening
IJsbaan in Westeremden is klaar voor de opening

kunnen schaatsen. In elk geval ligt de ijsbaan er mooi bij. Dat is te danken aan het feit dat er water overheen is gespoten. Daardoor is er een redelijk egaal ijsvlak ontstaan, waar je aardig op moet kunnen schaatsen.

Mocht de ijsbaan inderdaad open gaan, dan kunnen bezoekers niet in het clubhuis van de ijsvereniging terecht, in verband met corona. In dat clubhuis hangt een mooi schilderij van de beroemdste inwoner van Westeremden, de schilder Henk Helmantel.

Schaatsen op de kanalen ziet er minder veelbelovend uit. Op de eerste plaats omdat het nog lang niet overal dicht is. En op de tweede plaats omdat de kwaliteit van het ijs beroerd is door het erop vastgevroren sneeuw. Voorlopig zijn de schaatsliefhebbers dus aangewezen op de natuurijsbanen in het Noorden, waarvan velen over enkele dagen wel open zullen zijn.

Natuurijs bij Garsthuizen
Natuurijs bij Garsthuizen